база даних масштабного моделювання | менеджер запасів
levin000
Yigal Levin (levin000)
NL

MyAlbum

Коментарі

2 12 May 2020, 15:42
Treehugger
Nice seeing the F-101 with a metal finish. 🙂
12 May 2020, 16:54
Yigal Levin
Tnx
9 July 2020, 10:20

Album info

Een jaar geleden heb ik het boek "Tactical Reconnaissance in the Cold War"gekocht.
Bijzonder interessant boek over de US tactical reconnaissance vliegtuigen en de eenheden in de periode 1945 – 1970. Een aanrader voor een ieder die enige interesse heeft in dit onderwerp.

Na het lezen van het boek heb ik besloten om een tweetal verkenningsvliegtuigen te bouwen uit het begin van de Vietnamoorlog periode. De RF-101C van de 45e TRS welke betrokken is geweest bij de Able Mable task force en de RT-33 welke betrokken is geweest bij de Field Goal operatie.

Het was makkelijker gezegd dan gedaan. De afgelopen vijf jaar ben ik niet toegekomen om bouwkits te bouwen (wel her en dar wat bouwkits gekocht).
Om weer in te komen heb ik o.a. op de websites BRITMODELlER.com en IPMS NL informatie opgezocht over o.a. bouwtechnieken, verf, advies etc.
Ik wil Henk Radstaake, Erik Keizer en Meindert de Vreeze bedanken voor hun advies en snelle reacties op mijn vragen.
Gelukkig had ik nog een oude Hasegawa 1/72 RF-101C thuis liggen. De 1/72 RT-33 van de firma Sword heb ik online gekocht. Al bij al ben ik meer dan ½ jaar bezig geweest met het bouwen van de twee kits. Het bouwen van de RF-101C ging vrij makkelijk. De RT-33 van Sword vond ik moeilijker. De passing van een aantal onderdelen viel tegen. Werken voor het eerste met resin onderdelen was leerzaam. T.o.v. de Hasegawa model is het Sword model kwalitatief veel beter.
Het is de eerste keer dat ik op de forum publiceer. Hoewel de kwaliteit van de kits l te wensen overlaat, hoop ik dat dit onderwerp jullie aanspreekt.

5 зображення
1:72
Завершені
Scratchbuilt

Усі альбоми

Переглянути всі альбоми »